Рада підтримала закон про захист підприємців від свавілля або бездіяльності слідчих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада підтримала закон про захист підприємців від свавілля або бездіяльності слідчих

Казна та Політика
890
Верховна Рада підтримала законопроект про вдосконалення дотримання прав учасників кримінального провадження від неправомірних дій з боку слідства.
За законопроект №8490 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування” в цілому у вівторок проголосував 321 народний депутат.
“Суть цього закону – дати можливість чесному громадянину і підприємцю захиститися від свавілля слідчого, який порушує закон, дати можливість підприємцю подати скаргу до суду, якщо слідчий повторно порушить кримінальну справу за тією ж фабулою”, – уточнив міністр юстиції Павло Петренко, представляючи законопроект у Верховній Раді.
За його словами, закон дає можливість оскаржити неправомірну бездіяльність слідчого органу, якщо справа розглядається більш ніж один рік або 18 місяців, а також дає можливість підприємцю або громадянину вимагати відшкодування збитків персонально зі слідчого і прокурора, які допустили порушення, проводячи незаконні обшуки або порушення під час слідчих дій.
На думку П. Петренка, цей документ дасть додатковий інструмент захисту громадян від неправомірного втручання у їхню підприємницьку діяльність, дасть сигнал інвесторам, що Україна стає територією комфорту для підприємців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас