НБУ відзначає важливість ухвалення законопроекту про захист прав споживачів фінпослуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відзначає важливість ухвалення законопроекту про захист прав споживачів фінпослуг

Казна та Політика
299
Національний банк України (НБУ) відзначає важливість ухвалення проекту закону про захист прав споживачів фінансових послуг.
“Ми спільно з учасниками ринку розробили законопроект, в рамках якого отримаємо право контролювати відкритість договірних відносин, відкритість і сумлінність реклами та інші аспекти, які безпосередньо пов’язані із захистом прав споживачів”, – сказав директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку центробанку Олександр Яблунівський під час конференції Visa Cashless Summit 2018 в Києві у вівторок.
Як уточнили у прес-службі Нацбанку, йдеться про проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення захисту прав споживачів фінансових послуг” (№2456-д), який очікує другого читання.
В цілому, додав А. Яблунівський, Нацбанк націлений гармонізувати українське законодавство з європейським.
“В європейському законодавстві значна увага приділяється захисту прав споживачів. Навіть якщо відкриємо платіжну євродирективу, там також знайдемо величезний розділ, присвячений захисту прав споживачів у рамках правил ідентифікації. Тобто ці питання постійно йдуть паралельно”, – зазначив представник регулятора.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас