В Україні дозволять купівлю валюти онлайн (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні дозволять купівлю валюти онлайн (інфографіка)

Валюта
4879
Національний банк оприлюднив проект структури валютного регулювання, яке набуде чинності 7 лютого 2019 року разом з введенням в дію закону “Про валюту та валютні операції”.
До речі, 26 вересня в Україні відбудеться Перший український валютний форум, учасники якого в форматі відкритих дискусій детально обговорять, навіщо потрібен закон “Про валюті і валютні операції” та що він змінює.
Ознайомитися з програмою заходу та зареєструватися можна на сайті.
Отже, чинні 56 нормативно-правових актів у сфері валютного регулювання будуть замінені 7 документами, які визначатимуть структуру і правила валютного ринку, а також інструменти стабілізації грошово-кредитного ринку.

“Розробка структури валютного регулювання – це перший крок до втілення закону “Про валюту та валютні операції” в життя. Далі ми будемо наповнювати їх змістом. При цьому проект кожної з постанов ми плануємо обговорити з банківським та експертним співтовариством”, – зазначив заступник голови НБУ Олег Чурій.
Відповідно до закону “Про валюту та валютні операції”, ряд кроків щодо лібералізації валютного регулювання будуть зроблені відразу після початку дії закону.
  • Граничний термін здійснення розрахунків за експортно-імпортними контрактами буде розширено до 365 днів (зараз він становить 180 днів).
  • Буде скасований валютний нагляд для експортно-імпортних операцій на суму до 150 тис грн.
  • Індивідуальні валютні ліцензії будуть скасовані. Замість них з’явиться система електронних лімітів.
  • будуть скасовані санкції у вигляді припинення зовнішньоекономічної діяльності за порушення строків розрахунків.
  • Буде дозволена онлайн-купівля іноземної валюти фізичними особами. При цьому на такі операції буде поширюватися аналогічний ліміт, як і на купівлю готівкової валюти (зараз – до 150 тис грн в день в еквіваленті).
В Україні дозволять купівлю валюти онлайн (інфографіка)
Треба сказати, що українці все частіше звертають увагу на вклади в іноземних валютах. І хоча депозити у валюті мають один вагомий мінус – низькі процентні ставки, Finance.ua завжди шукає, як допомогти своїм читачам. Ми провели переговори з банками, і домовилися: частина банків запропонує виплачувати учасникам програми Бонус до депозиту підвищені процентні ставки не лише за вкладами у гривні, але і за депозитами в доларах США і євро. Нижче посилання з варіантами:

Бонуси до депозитів у доларах США і євро 💵

За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас