Мінфін запустив сайт, який дозволяє відстежувати доходи і видатки державного і місцевих бюджетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін запустив сайт, який дозволяє відстежувати доходи і видатки державного і місцевих бюджетів

Казна та Політика
402
Міністерство фінансів України запустило другий модуль порталу публічних фінансів Е-Data – відкритий “Бюджет для громадян” (openbudget.gov.ua), завдяки якому кожен бажаючий може в зручній формі відстежувати всі стадії бюджетного процесу.
Про це на прес-конференції повідомила в. о. міністра фінансів України Оксана Маркарова.
«Сьогодні ми дуже раді сказати, що ми переходимо до наступної стадії – відкритий «Бюджет для громадян». Ми знаємо, що видатки бюджету – це вже інформація, якої достатньо, і вона має постійно наповнюватися і перевірятися, але наші громадяни хочуть знати не тільки про витрати, але і про всі інші частини бюджету: про доходи, про фінансування. Таким чином «Бюджет для громадян» відкриє вже повністю фінансову інформацію в країні», – сказала Маркарова.
Вона також розповіла, що на сьогодні портал Е-Data – це найбільша база публічних фінансів в Україні, містить 95,5 млн транзакцій і відвідувана 19 тис. користувачами щодня.
У свою чергу, присутній на прес-конференції директор держустанови «Відкриті публічні фінанси» Олександр Комареус повідомив, що найближчим часом планується розмістити на сайті детальну інформацію про бюджетний процес, стан держборгу, реалізацію державних програм, а також буде розкрита інформація місцевих бюджетів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас