Порошенко ввів у дію рішення про припинення договору про дружбу між Україною і Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко ввів у дію рішення про припинення договору про дружбу між Україною і Росією

Казна та Політика
2700
Президент України Петро Порошенко підписав указ “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 вересня 2018 “Про Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією”.
Як повідомляється на сайті президента України в понеділок, даним рішенням РНБО, яке введено в дію указом П.Порошенка, підтримані пропозиції Міністерства закордонних справ України щодо припинення Україною дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, підписаного 31 травня 1997 року.
Міністерство закордонних справ України, зокрема, має заявити Російській Федерації про бажання України припинити дію Договору про дружбу з РФ відповідно до статті 40 цього договору і внести в установленому порядку на розгляд президенту України проект закону України про припинення дії договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ.
До 30 вересня Російська Федерація буде проінформована нотою МЗС України, а президентом України внесений до парламенту відповідний законопроект відповідно до статті 24 закону України “Про міжнародні договори України”.

Довідка Finance.ua

  • 6 вересня 2018 року РНБО України підтримала ініціативу президента П.Порошенка про непродовження Договору про дружбу, співробітництво і партнерство з РФ на 10 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас