Євросоюз як історичний проект може бути досконалим і завершеним тільки з Україною - Порошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз як історичний проект може бути досконалим і завершеним тільки з Україною - Порошенко

Казна та Політика
261
Президент України Петро Порошенко переконаний, що історичний проект Європейського Союзу може вважатися завершеним тільки з Україною, бо український кордон – це кордон сучасної європейської цивілізації.
“Україна – це величезний потенціал людської сили, це величезний потенціал людської віри, і ми це неодноразово демонстрували. Україна – єврооптимістична країна, з унікальною вірою в Європу. І щодо Євросоюзу, хочу підкреслити, що досконалим і завершеним цей грандіозний історичний проект може стати тільки з Україною. Чому? Бо ніякий не Урал, а наша північно-східна межа є кордоном сучасної європейської цивілізації”, – сказав він у п’ятницю в Києві на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), організованій Фондом Віктора Пінчука.
Президент також зазначив, що Україна рухається в бік інтеграції в НАТО, і робить це “не з порожніми руками”.
“Три роки ми дякуємо за світову солідарність, але ми самостійно захищали кожен клаптик української землі. Ми де-факто пропонуємо цьому оборонному блоку одну з найсильніших армій на континенті. І головне – у нас є унікальний досвід , як захищатися”, – підкреслив П. Порошенко.
“Остаточним подоланням “колоніального статусу” стане вступ України до ЄС і НАТО”, – підсумував П. Порошенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас