Сума хабарів у системі ДАБІ в регіонах зросла з часів Януковича – генпрокурор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сума хабарів у системі ДАБІ в регіонах зросла з часів Януковича – генпрокурор

Кримінал
614
Система містобудування, у тому числі Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ), є однією з найбільш криміналізованих в країні, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.
“Найбільше мене обурює не сам факт незруйнованої системи корупції, а те, що навіть у порівнянні з безпрецедентним розкраданням країни Януковичем хабарі зросли”, – сказав генпрокурор.
За його даними, в Одесі при керівництві країною Віктором Януковичем брали $5 за кв. м, а зараз – $20 за 1 кв. м.
“І про це говорять всі будівельники. У Херсоні зараз $7. Те саме відбувається в столиці, по всіх містах. Це система”, – підкреслив Ю. Луценко.
Генеральний прокурор наголосив на необхідності створення “дисциплінарних процедур” для виявлення і покарання на місцях керівників, які створюють умови для корупції.
Ю. Луценко зазначив, що в цьому році за хабарі були затримані 9 тис. осіб, 2,2 тис. засуджені.
“Передайте усім своїм підлеглим: так, як було, вже не буде. Той, хто не хоче на цих умовах працювати, тому краще відійти від справ. Ті, хто створює умови для продовження збору данини, тих повинні дисциплінарно звільняти. Всім, хто не розуміє цих слів, буде оголошена війна”, – підкреслив генпрокурор.
Віце-прем’єр, голова Мінрегіону Геннадій Зубко визнав, що на сьогоднішній день як органи обласного рівня, які безпосередньо підпорядковуються ДАБІ, так і органи, яким були передані її повноваження, “залишаються не те що в зоні корупційного ризику, але є осередками корупції”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас