Суд підтвердив правомірність віднесення ПриватБанку до категорії неплатоспроможних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд підтвердив правомірність віднесення ПриватБанку до категорії неплатоспроможних

Фондовий ринок
1493
Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову до Національного банку України (НБУ) з вимогою скасувати рішення регулятора про віднесення ПриватБанку до категорії неплатоспроможних, і введення тимчасової адміністрації в фінустанову.
Як повідомляється на веб-сайті НБУ, відповідне рішення суд прийняв 12 вересня 2018 року.
У повідомленні уточнюється, що позивачем виступив клієнт ПриватБанку Д.Касьяненко. Крім НБУ, відповідачами є Кабінет міністрів України і Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, за участю третіх осіб – Міністерства фінансів і самого ПриватБанку.
Позивач звернувся до суду в грудні 2016 року. Після дослідження обставин справи Окружний адміністративний суд міста Києва виніс рішення, яким повністю відмовив у задоволенні позову.

Довідка Finance.ua

  • 18 грудня 2016 року уряд за пропозицією Національного банку України та акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.
  • Згідно з даними НБУ, на 1 червня 2018 року ПриватБанк за розміром чистих активів посідав 1-е місце (258,376 млрд грн) серед 84 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас