НАСК “Оранта” наполягає на проведенні компенсацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАСК “Оранта” наполягає на проведенні компенсацій

349
Законом України встановлені зобов’язання держави перед громадянами, що були застраховані в колишніх установах державного страхування СРСР. Однак, 17 мільйонів наших співгромадян досі не отримали компенсацій знецінених заощаджень, вкладених у поліси довгострокового страхування колишнього Укрдержстраху і ця проблема практично стосується кожної української родини. Таке становище підриває довіру людей до інституту страхування в цілому і не може не турбувати НАСК “Оранта” як правонаступницю Укрдержстраху.
“Оранта” неодноразово виходила з ініціативою до органів державної влади: у 2004 році повністю компенсувати внески за договорами страхування, щодо яких страхові випадки вже настали. На жаль, фактично, у Державному бюджеті на 2004 рік, так як і в 2003 році, передбачені компенсації лише для вкладників Ощадбанку.
“Таке дискримінаційне ставлення набуло постійного характеру, є порушенням конституційних прав і потребує негайного виправлення”, - наголосив Голова Правління НАСК “Оранта” Олександр Завада у своєму виступі у Верховній Раді на парламентських слуханнях “Про державну політику в галузі повернення та компенсації втрачених (знецінених) заощаджень: стан відновлення та перспективи”.
Тому сьогодні НАСК “Оранта” рішуче наполягає на прийнятті народними депутатами політичного рішення про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет”, які б дали можливість додатково передбачити кошти у розмірі 131,73 млн. грн. на забезпечення компенсацій страхувальникам Укрдержстраху, а також пропонує і надалі щорічно передбачати відповідні кошти для виплат, які проводити залежно від дати укладання договору, починаючи з 1972 року.
НАСК “Оранта”, яка була і залишається захисником клієнтів Укрдержстраху впевнена, що таким шляхом можна відродити традиції страхування в країні і довіру громадян до держави.
Довідка:
НАСК «Оранта» – лідер українського ринку класичного страхування, має унікальну представницьку мережу (535 представництв у всіх регіонах України) і найбільшу в Україні кількість договорів страхування (понад 12 млн.).
За 10 міс. 2003 р. обсяг страхових платежів Компанії становить 182,7 млн. грн. За цей період Компанією здійснено страхових виплат на суму майже 71 млн. грн.
Статутний капітал НАСК «Оранта» на 1.10.03. – 22,3 млн. грн, активи – 102,7 млн. грн., сформовані страхові резерви – 52,7 млн.грн.
За матеріалами: Оранта
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас