У Німеччині представили аеротаксі з відцентровими вентиляторами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині представили аеротаксі з відцентровими вентиляторами

Технології&Авто
506
Німецький стартап JETcopter представив проект аеротаксі з вертикальними зльотом і посадкою, в якому використовується рухова установка з двома відцентровими вентиляторами.
Розробники вважають, що використання відцентрових вентиляторів дозволить зробити літальний апарат безпечнішим від пропонованих іншими компаніями аеротаксі з повітряними гвинтами і традиційними осьовими вентиляторами.
Відцентровим вентилятором називають пристрій в корпусі, ротор якого оснащений лопатками спіральної форми.
При роботі такого вентилятора повітря засмоктується через вхідний отвір паралельно осі обертання ротора, після чого розганяється лопатками і викидається через вихідний отвір перпендикулярно осі обертання. У відцентровому вентиляторі вихідний повітряний потік знаходиться під прямим кутом до вхідного.
Аеротаксі JETcopter оснащено надфюзеляжним корпусом з двома відцентровими вентиляторами діаметром 2 метри кожен; вони будуть здатні створювати тягу, аналогічну тязі 11-метрового класичного несучого гвинта вертольота.
Випробування прототипу нової рухової установки планується розпочати найближчим часом. Складання першого льотного зразка аеротаксі завершиться в найближчі два роки.
Проект передбачає створення шести- або восьмимісного літального апарата, в якому вентилятори будуть приводитися від двох двигунів внутрішнього згоряння потужністю 400 кінських сил кожен.
Передбачається, що аеротаксі зможе виконувати польоти на відстань до 998 кілометрів і розвивати швидкість до 300 кілометрів на годину. Маса порожнього аеротаксі складе близько тонни.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас