"Укрзалізниця" планує розмістити єврооблігації до 2019 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" планує розмістити єврооблігації до 2019 року

Фондовий ринок
228
ПАТ “Укрзалізниця” планує до кінця 2018 року розміщення облігацій на міжнародних ринках.
Про це заявив у вівторок на брифінгу в. о. голови правління “Укрзалізниці” Євген Кравцов.
“Ми плануємо провести випуск на зовнішніх ринках для збалансування поточного портфеля, поліпшення процентних ставок і продовження строку кредитного портфеля “Укрзалізниці”. Це плануються єврооблігації, але в якому обсязі – все залежить від ситуації на зовнішніх ринках: який попит буде на Україну, на її облігації”, – зазначив він.
Кравцов також повідомив, що рішення про розміщення компанією внутрішніх облігацій поки що заморожено внаслідок зростання ставок за кредитами.
“Для залучення грошей у гривні ми планували провести випуск внутрішніх облігацій, але мусимо констатувати: враховуючи ситуацію з ліквідністю на українських ринках, поки що ми не бачимо можливості для відповідного розміщення. Поки що немає попиту за прийнятною відсотковою ставкою”, – пояснив топ-менеджер УЗ.
Водночас він запевнив, що тільки-но на українському ринку з’явиться попит на внутрішні облігації “Укрзалізниці”, компанія буде готова здійснити відповідний випуск.
Кравцов відмовився називати плановані обсяги залучення коштів, підкресливши, що це великою мірою залежатиме від стану міжнародних фінансових ринків, а також ставлення до України, українських ризиків.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас