Прості правила безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прості правила безпеки

Особисті фінанси
21
З розвитком інформаційних технологій ми все частіше використовуємо інтернет-банкінг для здійснення електронних платежів. Утім, кіберзлочинці також можуть використати інтернет-банкінг для нечесних схем. Шахраї можуть здійснити несанкціонований вхід до інтернет-банкінгу за допомогою сім-картки, до якої підв‘язаний інтернет-банкінг її власника. Для цього вони блокують сім-картку, поки її власник з‘ясовує, чому сім-картку заблоковано, шахраї телефонують на гарячу лінію оператора мобільного зв’язку, «відновлюють» сім-картку та отримують доступ до всіх повідомлень, які на неї приходять. У тому числі, до смс-повідомлень з секретними кодами та паролями від банку. Щоб «відновити» сім-картку кіберзлочинцю достатньо назвати три останні телефонні номери, з яких або на які телефонувала жертва. Ці телефонні номери можуть стати йому відомі, якщо він сам же телефонував з них довірливому власнику платіжної картки.
Шахрайські схеми з сім-карткою можуть бути різними і залежать від фантазії кіберзлочинців.
Як не стати жертвою кіберзлочинців?
Найкраще та безпечніше використовувати контрактні пакети мобільного зв‘язку.
Намагайтеся вказувати в Інтернет-оголошеннях номер телефону, до якого не підв’язаний ваш інтернет-банкінг.
Якщо вам декілька разів телефонує (або просить перетелефонувати) незнайома людина з різних номерів — це має вас насторожити. У такому випадку зверніться на гарячу лінію мобільного оператора та повідомте про ситуацію, що склалась.
Банківські працівники ніколи не будуть просити вас розголосити конфіденційні дані вашої платіжної картки, такі як термін дії, код CVV2/CVC2, паролі з смс-повідомленнями від банку. В жодному разі не розголошуйте ці дані!
Якщо ви виявили, що заблоковано сім-картку з номером телефону, до якого підв’язані всі операції з платіжною карткою, негайно телефонуйте в банк і блокуйте платіжну картку, а також, доступ до Інтернет-банкінгу.
Якщо у вас виникли будь-які сумніви або запитання про транзакції по вашій платіжній картці, зателефонуйте до StarContact UKRSIBBANK:
0 800 505 800 (безкоштовно в межах України) та 729 (безкоштовно з мобільних).
За матеріалами:
Укрсиббанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас