ВР планує збільшити штрафи за порушення правил продажу алкоголю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР планує збільшити штрафи за порушення правил продажу алкоголю

Казна та Політика
226
Група народних депутатів ініціювала законопроект, який передбачає збільшення штрафів за порушення обмежень і правил продажу алкогольних і тютюнових виробів.
Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, відповідний законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо зниження шкідливого впливу на здоров’я молоді вживання алкогольних напоїв і тютюнових виробів (№9065) зареєстрували нардепи з фракцій “Блоку Петра Порошенка”, “Народного фронту”, “Радикальної партії”, “Самопоміч”.
В даному документі парламентарі пропонують заборонити продаж алкогольних та тютюнових виробів ближче, ніж за 200 метрів від навчальних закладів, якщо площа торгової точки становить менше 40 кв.м.
За недотримання обмежень щодо продажу алкоголю і сигарет пропонують накладати штраф в 500 тис. грн (наразі штраф становить 6800 грн).
У Кодексі про адміністративні правопорушення України парламентарії пропонують передбачити штрафи від 1 тис. до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами (зараз штрафи становлять від 13 до 100 неоподатковуваних мінімумів).
Придбання алкоголю і сигарет для неповнолітнього пропонують карати штрафом від 10 до 25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Парламентарії також пропонують доповнити Кримінальний кодекс України новою статтею 304 (1), яка вводить відповідальність з втягнення неповнолітніх у антисоціальну діяльність – розпивання алкоголю і вживання тютюнових виробів. За такі дії пропонують карати громадськими роботами на термін від 150 до 240 годин зі штрафом від 1 тис. до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас