НБУ оновив чинні норми щодо здійснення валютного контролю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ оновив чинні норми щодо здійснення валютного контролю

Казна та Політика
972
Національний банк України оновив чинні норми щодо здійснення валютного контролю.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Повідомляється, що Нацбанк оновив чинні норми щодо здійснення валютного контролю та проведення перевірок з питань дотримання банками, іншими фінансовими установами, національним оператором поштового зв’язку вимог валютного законодавства України.
Змінами передбачено:
  • застосування санкцій, передбачених декретом КМУ і постановою правління НБУ №49, на підставі актів перевірки без складання протоколів порушення валютного законодавства;
  • перевірка уповноваженими працівниками НБУ перед складанням актів перевірки, отриманих від державних органів матеріалів, що можуть свідчити про порушення вимог валютного законодавства;
  • ознайомлення керівника банку (небанківської фінансової установи, національного оператора поштового зв’язку) з актом виїзної перевірки передбачається не пізніше тридцятого календарного дня (замість тридцятого робочого) з дня закінчення перевірки.

Довідка Finance.ua

  • Раніше повідомлялося, що НБУ ініціює скасування валютного контролю над зовнішньоекономічними операціями на суму менш ніж 150 тис. гривень, що зменшить навантаження на банки та їхніх клієнтів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас