ДФС повідомила, коли повинно запрацювати єдине вікно для міжнародної торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС повідомила, коли повинно запрацювати єдине вікно для міжнародної торгівлі

Казна та Політика
233
Інформаційний портал «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» має запрацювати через півроку після набрання чинності Закону.
Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.
«Єдиний державний інформаційний веб-портал «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» має запрацювати протягом шести місяців після вступу в силу зазначеного закону», – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що, відповідно до закону, створення та забезпечення функціонування єдиного державного інформаційного веб-порталу «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» покладається на ДФС, так само, як і обов’язки з його адміністрування.
Таким чином, наголошують у Фіскальній службі, скасовується необхідність подання суб’єктом зовнішньоекономічної діяльності або митним брокером паперового документа, виданого одним державним органом, іншому.
Крім того, для спрощення процедур на кордоні скасовується санітарно-епідеміологічний та екологічний контроль товарів, що переміщуються через митний кордон, а також скорочується кількість контролюючих органів.
Тепер посадові особи митниць перевірятимуть дозвільні документи, які на сьогодні перевіряють посадовці Державної екологічної інспекції, а працівники Державної прикордонної служби України перевірятимуть рівень радіоактивного забруднення транспортних засобів та вантажів, що ввозяться на митну територію України (на сьогодні такі перевірки здійснюються Державною екологічною інспекцією).
До обов`язків Державної фіскальної служби України також буде віднесено визначення кодів згідно з УКТ ЗЕД товарів, переміщення яких через митний кордон України заборонене або обмежене, а також оприлюднення на сайті ДФС переліків таких заборон чи обмежень.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас