Bosch представив нову дизельну технологію (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bosch представив нову дизельну технологію (інфографіка)

Енергетика
11299
Цього року компанія Bosch представила нову дизельну технологію, а разом з тим і розв’язання проблеми забруднення довкілля. Використання цих розробок дозволить скоротити викиди оксидів азоту в 10 разів у порівнянні з нормами, встановленими на 2020 рік.
Автомобіль заводиться швидко, маючи при цьому низьку вихлопну емісію.
Блок управління двигуном є мозковим центром автомобіля: мінімум 8 мільйонів рядків коду необхідні для контролю оптимальної роботи всіх компонентів нового дизеля. Для порівняння, космічному шатлу необхідно всього 400 000 рядків коду.
Для оптимальної конверсії оксиду вуглецю температура вихлопних газів має становити 200 °C і більше. Однак при водінні в міських умовах така температура досягається рідко. Bosch активно контролює температуру вихлопних газів за допомогою ускладненої системи управління температурним режимом.
Температура, кількість оксидів водню і тверді частинки – сучасні датчики забезпечують потрапляння в систему контролю роботи двигуна правильних даних, в той час як вихлопні гази потрапляють з камери згоряння у вихлопну трубу.
AdBlue – це хімічний розчин, що складається з сечовини, що знижує вміст оксидів азоту в вихлопі дизельних двигунів. Компанія Bosch поліпшила пристрій дозування AdBlue і спалювання сажі. Витрата сечовини досить низька, приблизно 1,5 літра на 1000 км.
Раніше вихлопна емісія вимірювалася в лабораторних умовах, а в 2014 році з’явилися надійні пересувні системи вимірювання. Bosch досліджує роботу вихлопних систем при водінні в міському, заміському циклі і по шосе за допомогою RDE (оцінці роботи двигунів в реальних умовах водіння).
Станом на вересень 2017 року відповідно до закону ЄС, кожен автомобіль повинен бути обладнаний тестовою системою вимірювання вихлопної емісії RDE.
Bosch представив нову дизельну технологію (інфографіка)
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас