Армія США розробляє дрон з підзарядкою лазером в небі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Армія США розробляє дрон з підзарядкою лазером в небі

Технології&Авто
390
Навіть енергоефективні електричні дрони можуть перебувати в повітрі не більше як півгодини без додаткової підзарядки. Армія США планує виправити цей недолік за допомогою лазерів.
Дослідники експериментують з лазерними променями, які повинні потрапляти в фотогальванічні елементи (як на сонячних панелях).
В теорії це дозволить передавати енергію на дистанцію до 500 метрів. Якщо таку систему вдасться встановити на безпілотник, це б усунуло необхідність у стикуваннях для зарядки і дозволило дрону перебувати в повітрі годинами.
Але в цій системі є і кілька недоліків, які потрібно буде вирішити для реалізації проекту. Будь-яка енергія, не перетворена на електрику, перетвориться на тепло, і це може пошкодити БПЛА.
Плюс, питання безпеки інших об’єктів, які можуть постраждати від «блукаючого променя»: людей, птахів і літаків.
В армії США сподіваються пом’якшити ці проблеми, розробивши більш точну систему прицілювання і знайшовши більш ефективні способи розсіювання теплової енергії.
Наразі там працюють над створенням робочої моделі, яка доведе можливість передачі енергії від одного об’єкта на землі іншого. У 2020 році за планом — передача заряду літаючому дрону.
Навіть якщо у них вийде, малоймовірно, що така система підзарядки буде застосовуватися у споживчій техніці. Дуже складно, дорого і небезпечно.
За матеріалами:
Технот
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас