Місія МВФ почала роботу в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місія МВФ почала роботу в Києві

Казна та Політика
673
Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) на чолі з Роном ван Роденом в четвер розпочала роботу в Києві.
У представництві уточнили, що місія прибула до Києва напередодні.
Як повідомив у середині серпня постійний представник Фонду в Україні Йоста Люнгман, місія МВФ працюватиме в Києві в період з 6 по 19 вересня “для обговорення останніх економічних подій і економічної політики”.
За словами Й.Люнгмана, серед питань, що підлягають обговоренню, буде також фінансова допомога від МВФ на підтримку політики, спрямованої на забезпечення макроекономічної стабільності в Україні і подальшого руху економіки країни в напрямку сталого та інклюзивного зростання.
В.о. міністра фінансів Оксана Маркарова зазначила, що українська сторона має намір обговорити з Фондом як всі поточні питання, так і продовження співпраці після завершення програми в березні 2019 року.
За її словами, успішний четвертий перегляд програми розширеного фінансування МВФ і отримання п’ятого траншу в $2 млрд відкриє шлях до залучення фінансування в державний бюджет на пільгових умовах з використанням гарантії Світового банку на $800 млн, а також до отримання макрофінансової допомоги від ЄС на EUR1 млрд.
У свою чергу глава НБУ Яків Смолій зазначив, що наближення перспективи отримання фінансування від МВФ матиме позитивний вплив на стан валютного ринку України, а також поліпшить можливості уряду залучити на міжнародних ринках капіталу боргові ресурси.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас