Комітет ВР підтримав президентські ініціативи зміни Конституції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет ВР підтримав президентські ініціативи зміни Конституції

Казна та Політика
281
Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони рекомендував парламенту підтримати законопроект № 9037, що передбачає закріплення в Конституції зовнішньополітичного курсу України на вступ до НАТО і ЄС.
“Хто за те, щоб прийняти до розгляду і підтримати законопроект № 9037 від 03.09.2018 року, внесений Порошенко П. О. проект закону про внесення змін до КУ щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС та Організації північноатлантичного договору? Хто за, прошу голосувати. 11 за”, – сказав голова комітету Сергій Пашинський.
Пропонована законодавча ініціатива передбачає внесення необхідних змін до Конституції з метою реалізації прагматичного курсу України на набуття повноправного членства в ЄС і НАТО.
Також пропонується виключити з Конституції положення, що передбачає перебування військових баз на території України на умовах оренди відповідно до міжнародних договорів.
Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко зареєстрував у парламенті проект змін до Конституції щодо прагнення інтеграції України в НАТО і Європейський союз.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас