Україна приєдналася до створення Карпатської стратегії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна приєдналася до створення Карпатської стратегії

Казна та Політика
533
Україна, Польща, Угорщина і Словаччина мають намір створити нову макрорегіональну стратегію Євросоюзу для розвитку Карпатського регіону. Стратегія дає нові можливості інфраструктурного розвитку країн Карпатського регіону.
Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів підписав декларацію про наміри щодо створення нової макрорегіональної стратегії Європейського Союзу для розвитку Карпатського регіону України, Польщі, Угорщини і Словаччини.
Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.
За словами міністра, макрорегіональна стратегія передбачатиме відповідність пріоритетним напрямкам співробітництва відповідно до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат, що має забезпечити розвиток співробітництва держав.

Довідка Finance.ua

  • У травні цього року Президент України Петро Порошенко відкрив новий залізничний Бескидський тунель, який є одним з найбільших збудованих за роки незалежності інфраструктурних об’єктів української залізниці, і який з’єднає Україну та Євросоюз новим залізничним сполученням.
  • Будівництво нового тунелю в Карпатах було розпочато 29 жовтня 2013 року. Він побудований на стику Львівської та Закарпатської областей в 30 м від діючого тунелю, який був зведений ще за часів Австро-Угорщини у ХІХ столітті і знаходиться в аварійному стані.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас