Кабмін переписує правила обігу готівки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін переписує правила обігу готівки

Казна та Політика
2160
Уряд ухвалив рішення лібералізувати деякі правила обігу готівки та касової дисципліни для українських підприємців. З цією метою Мінфін пропонує скасувати застарілий президентський указ, зменшити розміри штрафів і ліквідувати архаїчні норми. Відповідні зміни містить проект закону «Про деякі питання застосування фінансових санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки», опублікований на офіційному сайті відомства для ознайомлення.
Документ пропонує переписати низку чинних штрафів для українських підприємців. Більшість з них чиновники мають намір зменшити, проте не всі. Окремі санкції, навпаки, зростуть удвічі.
За залишки готівки в касі понад ліміт раніше податківці штрафували підприємство в двократному розмірі від суми «зайвих» коштів. За новими порядками штраф буде зменшений до 100% понадлімітної готівки.
Неоприбуткування готівки в касі зараз карається штрафом в п’ятикратному розмірі неоприбуткованої суми. За новими правилами він зменшений до 200%.
Проведення готівкових розрахунків (крім операцій із застосуванням РРО) без видачі одержувачу готівки касового ордера або розрахункової квитанції раніше обходилося підприємству 100% від суми операції. Мінфін пропонує збільшити цю суму вдвічі – до 200%.
Крім того, чиновники мають намір скасувати штрафні санкції за невстановлення ліміту каси. Зараз за такі проступки забудькуватих бізнесменів карають штрафом у розмірі 50 НМДГ.
Вилучать з існуючих правил і вимоги цільового використання отриманої в банках готівки. Якщо депутати підтримають ініціативи чиновників, підприємці не повинні будуть звітувати, куди витратили отриманий кеш.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас