Активізувалися шахраї, що видають себе за партнерів Ідея Банку по кредитуванню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Активізувалися шахраї, що видають себе за партнерів Ідея Банку по кредитуванню

Кредит&Депозит
763
Останнім часом почастішали скарги громадян на шахрайські дії фірм, які, представляючись партнерами Ідея Банку, вимагали за погодження кредиту оплату.
Про це портал Finance.ua повідомили у прес-службі банку.
Схема шахрайства є наступною: зловмисники телефонують фізичним особам і представляються партнерами, посередниками Ідея Банку з видачі кредитів.
Для “підтвердження платоспроможності” або “оплати за послуги оформлення кредиту” вони просять потенційних позичальників перерахувати на рахунки фірми-посередника певну суму грошей.
“Якщо раніше зловмисники для таких операцій відкривали рахунки в інших банках, то нещодавно одна з таких фірм відкрила рахунок в Ідея Банку! Це давало можливість шахраям переконати потенційних позичальників – “бачите, ви платите в Ідея Банк”. Рахунок цієї фірми одразу ж заблокував фінансовий моніторинг Ідея Банку. Але, незважаючи на це, на наступний день знову прийшов платіж на рахунок цієї фірми – гроші не були зараховані та повернулися в банк-відправник. Підкреслюємо, Ідея Банк і його партнери з кредитування ніколи не беруть оплату за узгодження кредиту”, – сказав член Правління Ідея Банку, директор з ризиків Ростислав Синишин.
Із переліком акредитованих кредитних посередників Ідея Банку можна ознайомитися на веб-сайті банку. У разі відсутності доступу до інтернету – можна звернутися з питанням до найближчого відділення Ідея Банку або зателефонувати на гарячу лінію банку 0 800 50 20 30.
Для того, щоб ви мали можливість зручно та швидко перевірити умови кредитування і найкращі пропозиції кредитів готівкою в Україні, Finance.ua створив спеціальний сервіс:

Дізнатися більше про кредити 🔍

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас