Справа сина Авакова: суд скасував арешт майна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справа сина Авакова: суд скасував арешт майна

Казна та Політика
924
Солом’янський суд Києва скасував арешт квартир, трьох машиномісць і акцій сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова.
Про це йдеться в постанові суду від 23 серпня.
Як зазначається, йдеться про 3 машиномісця, квартиру в Києві по ул.Протасов Яр, 8, квартиру в Харкові по вул.Мироносицька, 22, а також про 43,7% акцій Авакова в ЗАТ “Інвестор”.
Нагадаємо, 31 жовтня 2017 року НАБУ в рамках так званої “справи рюкзаків” повідомило про підозру Олександру Авакову, Сергію Чеботарю і представнику фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків Володимиру Литвину в розтраті 14 млн гривень. За даними слідства, в 2015 році Олександр Аваков і Чеботар організували закупівлю рюкзаків для МВС України за ціною, яка була істотно вищою від середньоринкової. Товар не був поставлений вчасно і не відповідав вимогам. Зокрема, МВС підписало договір на купівлю рюкзаків за ціною 2899 гривень за штуку, а загальна сума склала 14,5 млн гривень. За висновком експертизи, вартість поставленого рюкзака становить 555 гривень.
Незабаром Солом’янський райсуд Києва зобов’язав оператора мобільного зв’язку Lifecell надати доступ НАБУ до інформації про телефонні переговори глави МВС Арсена Авакова у справі про постачання рюкзаків у відомство, фігурантом якої є його син. У постанові зазначено, що, за даними слідства, в 2015 році вибір переможця конкурсу на поставку рюкзаків в МВС України відбувся при особистому втручанні колишнього заступника Авакова.
Вже на початку січня 2018 року стало відомо про винесення першого вироку по “справі рюкзаків”. Так, вирок був винесений Володимиру Іванову, який визнав себе винним. Іванов отримав рік умовно, зобов’язавшись співпрацювати зі слідством.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас