Газ у Лондоні подорожчав до максимуму за 7 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газ у Лондоні подорожчав до максимуму за 7 років

Енергетика
1652
Ціни на природний газ з постачанням в зимові місяці 2018-2019 років піднімалися у вівторок на торгах в Лондоні до максимуму за сім років – 346 доларів за тисячу кубометрів.
Про це свідчать дані торгів.
Ціна на газ з постачанням протягом дня на британському спотовому хабі National Balancing Point (NBP) також близька до багаторічних максимумів, 4 вересня вона збільшилася на 1,4%, до 71,7 пенса за терм (майже 325 доларів за тисячу кубометрів).
Активне зростання цін на природний газ також перекинулося на Нідерланди та Францію, повідомляє агентство Bloomberg.
До початку опалювального сезону в Великобританії (жовтень) будуть зупинені п’ять з 15 британських реакторів, оператором яких є Electricite de France SA.
Протягом осені найважливіший з цих реакторів Hunterston B-7 не буде працювати на 44 дня більше, ніж зазвичай потрібно для планового техобслуговування. Очікується, що експлуатація буде відновлена лише 17 листопада.
За словами експерта Alfa Energy Уейна Брайана, припинення роботи атомних реакторів в Великобританії викликає серйозні побоювання.
Британські ціни на електроенергію з постачанням в наступному місяці піднялися до найвищої позначки з листопада 2016 року. Також дорожчають нафта Brent в Лондоні і енергетичне вугілля на європейських біржах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас