Комітет ВР виключив із закону про збереження українських лісів заборону експорту дров — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комітет ВР виключив із закону про збереження українських лісів заборону експорту дров

Казна та Політика
279
Комітет Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва погодився з пропозиціями Президента України про виключення із закону “Про збереження українських лісів і запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів” заборони експорту дров.
“З важким серцем комітет ВР погодився з пропозиціями Президента…”, – написав голова комітету Віктор Галасюк на своїй сторінці в Facebook.
За його словами, таке рішення ухвалено не тому, що ці пропозиції правильні.
“Вони йдуть всупереч інтересам України і базуються на помилкових і штучних аргументах. Просто реалії такі, що на подолання вето голосів у залі недостатньо, і треба обирати 2/3 перемоги або гарантовану поразку”, – вважає голова комітету.
При цьому він констатує, що в переможних 2/3 завойована жорстка криміналізація контрабанди кругляка і норма про обмеження внутрішнього споживання лісу (25 млн куб. м/рік), яка дозволить гарантовано зберегти мораторій на експорт лісу-кругляка.
“Після повторного ухвалення нашого закону №5495 парламентом опоненти мораторію будуть юридично позбавлені всіх козирів у грі проти України! А експорт дров ми обов’язково заборонимо згодом! Україна буде виробником і енергетично незалежною державою, а не донором сировини і талантів для країн-сусідів!”, – написав В. Галасюк.

Довідка Finance.ua

  • 3 липня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект (№5495), яким, зокрема, обмежила внутрішнє споживання необробленого лісоматеріалу 25 млн куб. м на рік і тимчасово заборонила експорт дров (відповідні поправки були внесені до другого читання).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас