Експерт сказав, які санкції здатні зупинити Росію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт сказав, які санкції здатні зупинити Росію

Казна та Політика
933
Керуючий партнер інвестиційної компанії Capital Times, доктор економічних наук Ерік Найман вважає, що Російську Федерацію може зупинити тільки введення ембарго на продаж енергоносіїв та відключення від SWIFT (міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів). Новий пакет обмежувальних заходів США проти РФ не є “пекельним”, розповів експерт під час чату на “Главреді”.
За його словами, “реально повноцінний пакет нових санкцій проти Росії ще перебуває на стадії доопрацювання, і поки що там більше загроз, ніж реальних дій”.
“Реально Росію може зупинити тільки введення ембарго на продаж енергоносіїв та відключення від “Свіфта”. Але оскільки попереду заборона на продаж енергоносіїв з Ірану, яка набере чинності в листопаді, то одночасний аналогічний пакет санкцій проти Росії призведе до… зльоту цін на нафту (200 доларів за барель, а то і вище), що зруйнує світову економіку”, — зазначив співрозмовник. Найман не виключає, що подібний розвиток подій не тільки можливий, але і є метою певних кіл.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас