Представник України в МВФ розповів, що об'єднує Гонтареву і Лагард — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представник України в МВФ розповів, що об'єднує Гонтареву і Лагард

Особисті фінанси
540
Стилі керівництва Валерії Гонтаревої під час її перебування главою Національного банку України (НБУ) і нинішньої глави Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард дуже схожі.
Про це розповів Владислав Рашкован, представник України в МВФ, заступник виконавчого директора Фонду, екс-заступник голови Нацбанку України.
“[Гонтарева і Лагард] багато в чому дуже схожі. Можна сказати, що їх об’єднують три основні чинники”, – зазначив Рашкован.
Перший фактор, за його словами, – це делегування повноважень: “Це англійською називається empowerment, тобто ти чітко бачиш, як і Лагард, і Гонтарева дають можливість своїм людям, які їм підпорядковані, реалізовувати ті завдання, які стоять перед організацією. Тобто не потрібно весь час оглядатися на них і дивитися, “можна мені зробити це або не можна”. Але це навіть більше, ніж делегування. Це демонстрація всім іншим: “Окей, я цій людині довіряю, він може це зробити”.
Друга складова – “і це дуже чітко видно”, відзначає Рашкован, – як відстоюються, як виступають штатні співробітники.
І третій момент – це підзвітність: “Англійською це називається accountability, тобто ти при цьому повинен за це і відповідати. Тобто, якщо ти взявся за щось, якщо ти делегував, перше, друге, ти empowered, то тобто ти дав співробітнику можливість реалізовувати щось, то ти при цьому повинен за це і відповідати”.
“Це в цілому модель, якої дотримується менеджмент МВФ”, – резюмував він.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас