Суд зупинив дію держбуднорми про планування і забудову території — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зупинив дію держбуднорми про планування і забудову території

Нерухомість
730
Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію державної будівельної норми (ДБН) “Планування і забудова території”, яка мала набрати чинності з 1 вересня.
Згідно з даними в Єдиному судовому реєстрі, позов про зупинення ДБН подало ТОВ “Старонаводницький парк”. За матеріалами справи, позивач посилається на те, що введення ДБН завдасть йому значних матеріальних збитків.
Згідно з позицією компанії, оскаржувана ДБН не відповідає чинному законодавству, і у випадку набрання нею чинності компанія буде змушена зупинити роботу на об’єктах, які перебувають на стадії розробки проектної документації, оскільки внести зміни в проектну документацію згідно з новою ДБН неможливо.
Позивач також посилався на те, що міністерство не врегулювало порядок будівництва на об’єктах, проектна документація щодо яких була розроблена до ухвалення ДБН, відповідно, виникне необхідність коригування проектної документації щодо споруджуваних об’єктів.
Водночас, на думку міністра регіонального розвитку Геннадія Зубка, претензії компанії є “рейдерством реформи будівельної галузі”.

Довідка Finance.ua

  • “Мінрегіон впроваджує європейські державні будівельні норми. Ми розуміли, що це непросто, і опір буде. Сьогодні це стало очевидним.
  • Після опублікування 23 квітня 2018 року наказу Мінрегіону про затвердження ДБН всі зацікавлені сторони мали 90 днів, протягом яких вони мали можливість отримати необхідні роз’яснення, процедурно підготуватися до набрання ним чинності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас