Трамп скасував обмеження на експорт в США алюмінію і сталі для деяких країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп скасував обмеження на експорт в США алюмінію і сталі для деяких країн

Світ
953
Президент США Дональд Трамп зробив виняток для трьох країн щодо поставок в США алюмінію і сталі. Він підписав указ, згідно з яким імпорт цих металів з Південної Кореї, Бразилії та Аргентини може відбуватися в обхід встановлених квот. Відповідну заяву оприлюднено на сайті Білого дому.
Повідомляється, що сталь і алюміній, які ввозяться в США з Бразилії, Південної Кореї і Аргентини, не будуть обкладатися підвищеними митами.
У свою чергу американські споживачі зможуть попросити про надання виключення з квоти тільки в тому випадку, якщо будуть не в змозі забезпечувати свої потреби за рахунок місцевих виробників.
У березні Сполучені Штати почали вводити мита на імпорт сталі (25%) і алюмінію (10%), надавши деяким країнам відстрочку. З 1 червня обмежувальні заходи набрали чинності і щодо Євросоюзу, Канади і Мексики, найближчих економічних партнерів США.
У червні США оголосили про введення мит щодо Китаю в розмірі 25% на імпортовані з цієї країни товари на суму $50 млрд. 10 серпня Трамп розпорядився підвищити вдвічі мита на сталь і алюміній з Туреччини – до 50% і 20% відповідно.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас