Кабмін запропонував Раді приєднатися до транспортного коридору Європа - Кавказ - Азія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін запропонував Раді приєднатися до транспортного коридору Європа - Кавказ - Азія

Казна та Політика
163
Кабінет міністрів України запропонував Верховній Раді ратифікувати приєднання України до угоди про розвиток мультимодальних перевезень ТРАСЕКА (від англ. Transport Corridor Europe-Caucasus-Asia), укладеної ще в 2009 році.
Відповідно до законопроекту, угода про розвиток мультимодальних перевезень ТРАСЕКА набере чинності через 30 днів після здачі в Депозитарій документа України про приєднання до зазначеної угоди.
Зазначений законопроект розроблений з ініціативи Міністерства інфраструктури України і створить правові підстави для здійснення мультимодальних перевезень в регіоні ТРАСЕКА.
Угода визначає основні умови здійснення мультимодальних перевезень між країнами ТРАСЕКА і дає можливість отримати певні переваги перед іншими державами в забезпеченні цього виду перевезень.
На думку Кабміну, це матиме позитивний вплив на підвищення конкурентоспроможності транспортної системи України, сприятиме розвитку транспортного потенціалу і збільшенню експорту транспортних послуг України.

Довідка Finance.ua:

  • ТРАСЕКА – програма міжнародного співробітництва між Європейським союзом і країнами-партнерами в організації транспортного коридору Європа – Кавказ – Азія.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас