Кабмін затвердив граничний розмір окладу членів наглядової ради ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив граничний розмір окладу членів наглядової ради ПриватБанку

Фондовий ринок
665
Кабінет міністрів України затвердив максимальний розмір оплати послуг членів наглядової ради ПриватБанку на рівні 8 млн 669,360 тис. грн на рік.
Відповідне рішення передбачено змінами до “Порядк вуизначення умов оплати послуг і компенсації витрат членів наглядових рад державних унітарних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких понад 50% акцій (часток, паїв) належить державі”, які затверджені під час засідання уряду в середу.
Документ зокрема постановляє: “до 30 квітня 2019 року максимально допустимий розмір базової річної винагороди оплати послуг члена наглядової ради банку, виведеного з ринку за участю держави як неплатоспроможного, встановлюється в розмірі, збільшеному не більше як на 37% від максимально допустимого розміру базової річної винагороди оплати послуг члена наглядової ради підприємства, товариства/банку з чистим річним доходом від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), за даними останньої річної фінансової звітності, або з загальним доходом понад 31 млрд 640,001 млн грн”.
Згідно з документом, в даний час граничний базовий рівень річного окладу товариств з відповідним оборотом встановлений на рівні 6,328 млн грн.
Мінфін в пояснювальній записці до документа нагадує, що склад наглядової ради ПриватБанку сформований 20 грудня 2016 року за підтримки незалежної рекрутингової компанії зі світовим рівнем і міжнародних партнерів. До складу наглядової ради увійшли банкіри і професіонали в сфері фінансів світового рівня. При цьому угоди з членами наглядової ради про встановлення розміру оплати їхніх послуг були укладені до прийняття зазначеного порядку.

Довідка Finance.ua

  • 18 грудня 2016 року уряд за пропозицією Національного банку України та акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас