Київський ТРЦ «Республіка» пропонують продати на Prozorro.Продажі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київський ТРЦ «Республіка» пропонують продати на Prozorro.Продажі

Фондовий ринок
1659
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запропонував Національному банку продовжити продавати недобудований ТРЦ «Республіка» на «Prozorro.Продажі».
Про це повідомляє прес-служба Фонду.
19 липня виконавча дирекція ФГВФО розглянула питання про затвердження умов продажу прав вимоги за кредитними договорами юридичних осіб у банку «Надра» №37/2012-KK; №2/1/2-1/2013/980-КЛ/25 із заставою ТРЦ «Республіка».
«На сьогодні ухвалене рішення виконавчої дирекції направлено на погодження НБУ. Згідно з пропозиціями Фонду, продаж зазначених активів планується здійснювати через систему ProZorro.Продажі», – розповіли у Фонді.
При цьому ФГВФО не уточнив, за якою ціною збирається продавати цей актив і чи буде він уцінений.
Тепер Фонд очікує, що НБУ як забезпечений кредитор погодить спосіб і місце реалізації активів, що перебувають у його заставі.
НБУ розглядає продаж цього об’єкта на закордонних торговельних майданчиках. Така опція розглядалася, оскільки у «іноземців» є відразу три групи покупців на цей об’єкт – покупці з Росії, Китаю і Туреччини.
Крім того, Фонд проводив 4 аукціони з продажу цього активу. Всі вони закінчилися безрезультатно. З моменту проведення першого аукціону, 7 липня 2017 року, вартість прав на ТРЦ «Республіка» знизилася майже в 2,3 разу – з 2,495 млрд грн до 1,1 млрд грн.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас