Посол розповів, на що підуть виділені США $250 мільйонів для ЗСУ в 2019 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол розповів, на що підуть виділені США $250 мільйонів для ЗСУ в 2019 році

Казна та Політика
392
Посол України в США Валерій Чалий розповів про напрямки виділення 250 мільйонів доларів, передбачених в оборонному бюджеті США на 2019 рік для України.
Про це дипломат сказав у Києві під час засідання прес-клубу МЗС.
Дипломат заявив, що військова допомога США фактично щорічно нарощується.
“Нещодавно ми отримали підписаний президентом Сполучених Штатів Трампом новий оборонний бюджет і там є 250 мільйонів, і в тому числі 50 мільйонів на летальне озброєння”, – сказав Чалий.
Також він сказав, що існують інші напрямки допомоги США для України.
“В цілому допомога Сполучених Штатів цього року сягає 650 мільйонів доларів для України. Це один з найбільших обсягів”, – сказав Чалий.
При цьому він уточнив, на що саме виділяються 250 мільйонів доларів в законі про оборонний бюджет США на 2019 рік.
Зокрема, мова йде про підготовку і надання оснащення українським військовим, про подальше надання контрбатарейних радарів, захищених засобів комунікації, безпілотних літальних апаратів, системи контролю морського простору, а також мова йде про реагування на кібератаки і контрінформаційні заходи, спрямовані на протидію гібридній війні.
Водночас, він чітко не розповів про 50 мільйонів на летальне озброєння.
“В принципі, це може бути і продовження (надання) протитанкової зброї, а може бути й інше … Зараз рішення щодо наступного року, цієї суми немає. Зараз ми відпрацьовуємо імплементацію цього рішення”, – сказав Чалий.
Крім того, він заявив, що половина цих коштів виділяється під певні умови, які Україна мусить виконувати. Йде мова про реформи, про прозорість закупівлі озброєнь, про нові підходи до військово-промислового комплексу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас