У Вінниці вивезення сміття може подорожчати до 73% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Вінниці вивезення сміття може подорожчати до 73%

Казна та Політика
286
Підприємство КУП «Ековін», яке забезпечує у Вінниці вивезення твердих побутових відходів, повідомило про намір підвищити тарифи на свої послуги на 55-73% для різних груп споживачів.
Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті КУП «Ековін».
«Через постійне зростання витрат за результатами фінансово-господарської діяльності за перше півріччя 2018 року підприємство отримало збитки. Крім того, на підприємстві постійно не вистачає обігових коштів, що може призвести до заборгованості з виплати заробітної плати працівникам підприємства та обов’язкових платежів до бюджету. На підставі вищевикладеного, з метою забезпечення належного рівня та своєчасності надання послуг з вивезення побутових відходів необхідно переглянути чинні тарифи та привести їх у відповідність до економічно обґрунтованих витрат підприємства», – йдеться в повідомленні.
Згідно з повідомленням, вартість вивезення твердих побутових відходів для населення планується підвищити на 73% до 77,94 за кубометр сміття, великогабаритних відходів – до 186,40 грн/куб. м, або на 70%.
Для бюджетних організацій вивезення сміття подорожчає на 66% до 85,28 грн/куб. м, для інших груп споживачів – на 55% до 97,00 грн/куб. м.
Тариф на захоронення побутових відходів поки що залишається без змін.
Про строк введення нових тарифів на вивезення твердих побутових відходів КУП «Ековін» поки що не повідомляє.
Чинні тарифи на надання послуг з вивезення побутових відходів діють з жовтня 2014 року. Зараз вони відшкодовують 68% фактичної собівартості послуг, що надаються підприємством, – наголошується в повідомленні.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас