При Мінфіні створять групу з боротьби з ухиленнями в оподаткуванні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При Мінфіні створять групу з боротьби з ухиленнями в оподаткуванні

Казна та Політика
366
При Міністерстві фінансів створюється робоча група з реалізації плану протидії стратегіям і практикам розмивання оподатковуваної бази й виведенню прибутку з-під оподаткування (План дій BEPS).
Про це повідомляється на сайті Мінфіну.
«Для забезпечення виконання пункту 11 статті 16 Закону України «Про валюту і валютні операції» та Плану заходів щодо реалізації Плану дій BEPS створюється робоча група, яка покликана розробити законопроекти, які будуть визначати: правила оподаткування контрольованих іноземних компаній; правила звітності в розрізі країн для міжнародних груп компаній; правила обмеження витрат на фінансові операції з пов’язаними особами; правила оподаткування постійного представництва; заходи із запобігання зловживанням у зв’язку із застосуванням договорів про уникнення подвійного оподаткування; процедуру врегулювання суперечок з питань застосування конвенцій про уникнення подвійного оподаткування; впровадження міжнародних стандартів автоматичного обміну інформацією; внесення змін у Податковий кодекс України щодо контролю за трансферним ціноутворенням (кроки 8, 9, 10, 13 Плану дій BEPS)», – йдеться в повідомленні Мінфіну.
Заступник міністра фінансів Сергій Верланов зазначив, що мета робочої групи – імплементувати мінімальний стандарт Плану дій BEPS, що дозволить ефективно протидіяти агресивному податковому плануванню, розмиванню податкової бази і виведенню прибутку з-під оподаткування.
«План BEPS являє собою єдині правила гри, які допомагають боротися зі спекуляціями, а також створюють рівні умови для всіх гравців. Виконання Плану є позитивним сигналом для інвесторів. Це буде стимулювати міжнародну торгівлю та сприяти зростанню нашої економіки», – сказав Верланов.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас