МЗС вперше проведе оцінювання співробітників, щоб позбавитись "баласту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС вперше проведе оцінювання співробітників, щоб позбавитись "баласту"

Фондовий ринок
347
Міністерство закордонних справ України вперше проведе оцінювання співробітників, щоб відсіяти некваліфіковані кадри.
Про це розповів державний секретар МЗС Андрій Заяць.
“Баласт не відсіється через конкурси. Конкурси дозволяють не “відсіяти” додатковий баласт, вони гарантують, що нові працівники – кваліфіковані. А щоби позбавитися баласту, ми запроваджуємо щорічне оцінювання. Цього року воно має відбутися вперше. Тут теж не все просто, процедура поки що не враховує специфіки дипслужби – тому цього року її проведемо за загальною методикою всієї держслужби. Але я впевнений, що і в цьому вигляді вона дозволить нам попрощатися з частиною колег”, – сказав він.
Заяць також заявив, що третина дипломатів не виконує своїх функцій так, як цього вимагає держава.
“Третина працівників є “локомотивами”, вони тягнуть на собі всю роботу. Ще третина – працює загалом нормально, але потребує регулярних якихось поштовхів, щоб зберігати прийнятний темп, а ще третина є баластом”, – сказав він.
Заяць наголосив, що конкурси потрібні, адже цей прозорий механізм дозволяє вливати “свіжу кров”, але їхні вимоги і процедура не адаптовані до дипломатичної служби.
“Що робити, якщо після конкурсу з’ясовується, що дружина переможця, що має їхати до посольства України – громадянка Росії? На етапі проведення конкурсу ми не можемо цього з’ясувати, ці дані не зазначаються. Але це серйозна проблема – я вважаю, що російське громадянство дружини або чоловіка є перешкодою для роботи дипломатом. Довіри до такого переможця конкурсу немає – але і скасувати перемогу ми не можемо. А от новий закон про дипслужбу дає нам таку можливість”, – зазначив дипломат.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас