Чому Bitcoin не можна вважати валютою хакерів і наркоманів (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому Bitcoin не можна вважати валютою хакерів і наркоманів (дослідження)

Фінтех і Картки
3311
Результатом дослідження європейської криптовалютної біржі Worldcore.trade за червень — серпень 2018 року стало визначення максимального значення обсягу біткойн-обороту нелегальних товарів, який становить 0,67% від усього обсягу обороту Bitcoin, що дозволяє припустити, що загальний обсяг грошових транзакцій біткойн-мережі містить не більше ніж 1% коштів, отриманих від кримінальної активності.
За словами керівника експертної групи, CEO Worldcore Олексія Насонова, для оцінки обсягів транзакцій з нелегальними товарами був прийнятий непрямий підхід, в якому не аналізуються безпосередньо транзакції в блокчейні із кримінальними гаманцями, що засвітилися, говориться в повідомленні компанії.
На підставі big data спочатку була визначена ємність кримінального ринку товарів, його сегменти, які обслуговуються Darknet. І тільки після цього загальний обсяг нелегальної торгівлі порівнювався із загальним обсягом транзакцій біткойн-блокчейна за таку ж одиницю часу.
Таким чином, з’ясувалося, що кримінальні гроші опиняються в складі навіть абсолютно легальних транзакцій ліцензованих бірж і обмінників. Тому невеликий за масштабами крипторинку кримінальний грошовий обіг в 1% і був виявлений серед транзакцій біткойн-блокчейна.
При цьому операції з використанням Bitcoin проходять безпосередньо між гаманцями клієнта і продавця, тому можуть не детектувати алгоритмами.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас