Facebook запроваджує оцінку репутації користувачів - The Washington Post — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook запроваджує оцінку репутації користувачів - The Washington Post

Технології&Авто
290
В рамках боротьби з фейковими новинами Facebook вводить оцінку репутації користувачів за шкалою від нуля до одного. До останнього часу користувачі могли самі оцінювати новини, але вони часто позначали правдиві новини як неправдиві.
Про це пише Take profit посиланням на The Washington Post.
Керівник департаменту боротьби з дезінформацією Тесса Лайонс зазначив, що люди часто говорять, що інформація недостовірна, просто тому, що вони з нею не згодні або навмисно намагаються нашкодити конкретному юзеру.
Facebook не повідомляє про критерії, за якими буде оцінювати надійність джерела, щоб не відкривати алгоритми для маніпуляцій.
“Наприклад, якщо хтось повідомить нам, що стаття неправдива, і працівник, що перевіряє достовірність, підтвердить цю інформацію, пізніше ми будемо більш уважно стежити за повідомленнями про недостовірність статей від цієї людини, ніж від того, хто просто безладно позначає як фейкові безліч повідомлень, частина з яких у підсумку виявляється справжньою”, — заявила Лайонс.
Нагадаємо, для протидії політичній дезінформації Facebook видалила 652 акаунти та публічні сторінки, пов’язані з російським і іранським урядами. За даними соцмережі, ці паблики намагалися впливати на політику в Британії, США, на Близькому Сході і в Латинській Америці.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас