На впровадження концепції Нової української школи Київ виділив 150 млн грн, - Кличко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На впровадження концепції Нової української школи Київ виділив 150 млн грн, - Кличко

Казна та Політика
244
1 вересня в столичні школи підуть майже 34 тисячі першокласників.
Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час Серпневої конференції педагогічних і науково-педагогічних працівників міста Києва, пише прес-служба КМДА.
“Київ посилено працює над тим, щоб 1 вересня майже 34 тисячі першокласників почали навчання в рамках концепції “Нова українська школа”. І ми зробимо все, щоб у них було прагнення до навчання, щоб вони хотіли пізнавати світ у цікавій інтерактивній формі”, – сказав Віталій Кличко.
Мер столиці зазначив, що з вересня країна переходить на 12-річну систему навчання і впроваджує концепцію Нової української школи. На впровадження Нової української школи, зазначив мер, держава виділила Києву 69,6 млн грн. Столиця повинна виділити решту – 30 відсотків, проте збільшила свій внесок у реформу освіти в 6,5 разів.
“Київ – єдиний регіон в Україні, який виділив найбільше коштів на впровадження Нової української школи. Держава нам виділила 69,6 млн грн. Місто ж повинно було знайти інші – 30 відсотків. Але ми збільшили нашу частку в 6,5 разів! І виділили на втілення цієї концепції безпрецедентну суму – понад 150 млн гривень. Відповідно, в середньому в місті на кожного першокласника – по 6,3 тисячі гривень”, – додав він.
Віталій Кличко підкреслив, що щорічно бюджет освіти збільшується приблизно на 26%. Так, в 2018 році на освіту з бюджету міста було виділено 13 млрд грн, це майже на 2 млрд грн більше (або на чверть), ніж у 2017-му.
Тільки на підготовку до нового навчального року та осінньо-зимового періоду цього року з бюджету міста виділили 1,8 млрд грн.
За словами Віталія Кличка, тільки в 2018 році в Києві планується відкрити 11 навчальних закладів. З них: 3 школи (одну побудовану, одну повністю реконструйовану і одну прибудову) і 8 садків – як новозбудованих, так і реконструйованих. Також у столиці буде відкрито 2 школи і 5 дитсадків приватної форми власності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас