Саудівський фонд хоче вкласти $1 млрд у китайського виробника електромобілів Lucid Motors — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівський фонд хоче вкласти $1 млрд у китайського виробника електромобілів Lucid Motors

Технології&Авто
230
Нещодавно ми дізналися, що Суверенний фонд Саудівської Аравії може профінансувати викуп акцій Tesla, що перебувають у вільному обігу.
Тепер же Reuters повідомляє, що цей же фонд хоче вкласти $1 млрд у прямого конкурента Tesla – відомого китайського виробника електромобілів Lucid Motors, раніше відомого як Atieva.
Як стверджується, переговори просунулися досить далеко. Сторони вже підписали term sheet, договір про наміри, в якому відображені основні умови потенційної угоди, що формуються за результатами переговорів.
Згідно з попередніми домовленостями, загальна сума інвестицій буде розділена на кілька частин. Первісний обсяг інвестицій складе $500 млн, решту $500 млн поділять на дві частини, які будуть інвестовані тільки після досягнення компанією певних виробничих цілей.
На жаль, ніякої конкретної інформації щодо цілей немає. Але для Lucid Motors, яка вже більше року безуспішно намагається знайти гроші, щоб нарешті почати випускати автомобілі, це може стати справжнім рятівним колом.

Довідка Finance.ua:

  • Lucid Motors була заснована в 2007 році колишнім віце-президентом і членом ради директорів Tesla Бернардом Це.
  • Вперше про електромобілі Lucid Motors ми дізналися у жовтні 2016 року, а в листопаді Lucid Motors привезла прототип на автошоу Los Angeles Auto Show.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас