День фінансів, 21 серпня: гроші для вкладників Monobank, реконструкція хрущовок, тарифи та пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 21 серпня: гроші для вкладників Monobank, реконструкція хрущовок, тарифи та пенсії

992
Вівторок, 21 серпня. Важлива інформація для вкладників Monobank, субсидіантів, водіїв і пенсіонерів:
Де отримати 5 тис. до депозиту? Портал Finance.ua спільно з Monobank – першим в Україні банком без відділень, розігрують гроші за депозити. Можна виграти від 1 до 5 тисяч гривень. Для цього необхідно з 15 серпня по 14 жовтня 2018 року оформити депозит Monobank зі строком вкладу від 6 місяців з мінімальною сумою вкладу від 1 тис. грн і підтвердити його розміщення у нас на порталі.
Чи зміняться тарифи на тепло і гарячу воду? Київтеплоенерго не планує підвищувати тарифи на тепло і гарячу воду для населення у зв’язку із закупівлею газу у приватного постачальника. Але тарифи для юридичних осіб можуть зрости. Як кажуть експерти, Київтеплоенерго і КМДА зробили все можливе, щоб ситуація з газом не вплинула на тарифи для населення і вони залишилися максимально комфортними.
Чи будуть оновлювати хрущовки? Мінрегіонбуд готує законопроект, який дозволить розпочати реконструкцію застарілого житла в Україні. Але в законі “Про комплексну реконструкцію кварталів застарілого житлового фонду” прописана обов’язкова згода 100% мешканців будинку на проведення реконструкції такого житла. А це унеможливлює реалізацію програми на практиці. 2006 року в Україні був розроблений закон про реконструкцію застарілого житла, проте на практиці оновлення таких будинків відтоді і не відбулося.
На які виплати можуть претендувати пенсіонери, які працюють? У Міністерстві соціальної політики України повідомили, що пенсіонерам не доведеться обирати між пенсією і зарплатою. Ані уряд, ані міністерство не планує обмежувати права пенсіонерів, які працюють. Запроваджену з першого жовтня 2017 року норму про 15-відсоткове зменшення пенсійних виплат пенсіонерам, які працюють, скасовано.
Де подивитися наявність субсидій? В Україні вже запрацював публічний реєстр отримувачів субсидій. У реєстрі можна перевірити наявність субсидії за будь-якою адресою в Україні за всі періоди. На сайті немає особистих даних, а лише інформація щодо нарахованої допомоги.
Хто руйнує українські дороги? У жовтні розпочнуться роботи зі встановлення перших систем WiM-комплексів. Всі дані будуть викладені у відкритому доступі, щоб не було ніякого простору для маніпуляцій. Вже 10 таких станцій повинні бути побудовані цього року. У самому реєстрі обличчя водіїв, зняті на камери систем WiM, будуть заретушовані. А от кому належить автомобіль, який порушив вагові норми, буде відомо.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас