МОЗ ініціював відпускання наркотиків і психотропних речовин за електронними рецептами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ ініціював відпускання наркотиків і психотропних речовин за електронними рецептами

Казна та Політика
179
Міністерство охорони здоров’я України має намір запровадити електронну форму рецепту на наркотичні та психотропні препарати (рецептурний бланк за формою №3).
Відповідний проект наказу відомства про внесення змін до правил виписування лікзасобів і медвиробів, порядок їх відпускання з аптек, а також інструкція щодо зберігання, обліку та знищення рецептурних бланків оприлюднена на сайті МОЗ.
“Рецептурні бланки форми ф-1 та ф-3 можуть виписуватися у формі електронного документа”, – зазначається в тексті проекту нових правил.
Згідно з пояснювальною запискою до проекту, запровадження електронної форми рецепту ф-3 підвищить прозорість і підконтрольність операцій при призначенні наркотичних лікзасобів.
Проектом змін до правил виписування рецептів також пропонується закріпити норму, відповідно до якої на одному рецептурному бланку ф-3 наркотичні чи психотропні препарати можуть виписуватися в обсязі, достатньому для 10-денного курсу лікування.
Електронні рецепти на наркотичні засоби і психотропні речовини зберігаються також як і рецепти в паперовому вигляді протягом п’яти років, не враховуючи поточного року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас