Toyota оштрафували на чверть мільярда доларів за небезпечні крісла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota оштрафували на чверть мільярда доларів за небезпечні крісла

Фондовий ринок
428
У штаті Техас суд присяжних ухвалив позов, висунутий постраждалими. Виробник виплатить компенсацію в розмірі 242 млн доларів через аварію, що сталася в 2016 році.
Під час сімейної поїздки швидкісною автомагістраллю Далласа дорогою додому з церкви на своєму
Lexus ES 300 2002 року випуску в седан ззаду врізалася машина. Через що пасажири і діти трьох і п’яти років, які перебували в дитячих кріслах, отримали серйозні травми. Адвокати заявили, що причиною трагедії стала неправильна конструкція передніх крісел.
На думку обвинувачів, в компанії знали про цей дефект, але не усували його. Більш того, адвокатам вдалося довести провину виробника. Розслідування виявило понад 100 випадків, коли зсув спинки сидінь призводив до серйозних травм або смерті, головним чином це стосується дітей на задньому сидінні.
Розслідування привернуло увагу кількох членів Конгресу, які закликали Національну адміністрацію безпеки дорожнього руху (NHTSA) змінити стандарт міцності спинки сидіння. Агентство постійно стверджувало, що їм не вистачає доказів для прийняття заходів, але вони також визнали, що така небезпека може бути і перебільшена і потребує дослідження. NHTSA як і раніше рекомендує використовувати заднє сидіння як найбезпечніше місце для дітей.
Автомобільній промисловості давно відомо, що автомобільні сидіння не витримують певних видів ударів ззаду, коли автомобіль врізається з високою швидкістю, повідомляє кореспондент CBS News Кріс Ван Клів. Пошкодження тих, хто знаходиться на задньому кріслі, можуть бути катастрофічними.
Суд постановив, що автовиробник (головне представителсьство Lexus в США) не попередив споживача про те, що передні сидіння можуть переміститися назад під час певних типів зіткнень ззаду.
Тепер Toyota повинна буде компенсувати витрати на лікування всієї сім’ї і, крім того, виплатити мільйон доларів за моральний збиток. До того ж, виробника зобов’язали сплатити штраф. Загалом компанія викладе 242 мільйони доларів.
У самій Toyota заявляють, що врахують недоліки в майбутньому, але не згодні з данним рішенням. Адже травми були викликані декількома серйозними факторами, а не недоліком конструкції автомобіля.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас