В Україні через центр мінімізації митних платежів приховували валютну виручку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні через центр мінімізації митних платежів приховували валютну виручку

Кримінал
613
На Кіровоградщині ліквідували діяльність міжнародного «центру мінімізації митних платежів», який надавав послуги з приховування валютної виручки при експорті товарів.
Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури України.
Центр надавав послуги підприємствам за приховування валютної виручки при експорті товарів за заниженими цінами.
«Організатор зареєстрував низку підприємств в Польщі і Великобританії і вступив у злочинну змову з людьми, які не є резидентами України. Всього в схемі було задіяно понад 15 підприємств, з яких 6 є нерезидентами. Надалі, використовуючи зв’язки на митниці, зловмисники здійснювали вивезення з з України паливних гранул за цінами, значно нижчими від ринкових, надаючи при цьому представникам Української митниці підроблені документи про обсяг і вартість товару, що експортується», – йдеться в повідомленні.
Експорт товарів на підконтрольні компанії дозволив максимально занизити митну вартість експортованих товарно-матеріальних цінностей і мінімізувати сплату податків до бюджету.
«За кордоном товар був реалізований на адресу інших підконтрольних організатору підприємств – нерезидентів Республіки Польщі, Великобританії за цінами Європейського Союзу, а виручка, що надійшла на рахунки, відкриті за кордоном, дозволила отримати неконтрольований дохід без необхідності повертати валютну виручку на територію України», – зазначає прес-служба Генпрокуратури.
Ще було встановлено, що організатор злочинної схеми ухилився від сплати податку з доходів фізичних осіб за 2017 на 6,8 млн грн.
Наразі проведено 5 санкціонованих обшуків, в ході яких вилучено 13 печаток, 5 з яких СГ – нерезидентів, 2 кліше суб’єктів господарювання – нерезидентів, документація, комп’ютерна техніка, чорнові записи. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас