РА "Стандарт-Рейтинг" знову підтвердило рейтинги Райффайзен Банку Аваль на високому рівні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РА "Стандарт-Рейтинг" знову підтвердило рейтинги Райффайзен Банку Аваль на високому рівні

Особисті фінанси
53
Київ. 17 серпня. — Рейтинговий комітет РА «Стандарт-Рейтинг» 15 серпня ухвалив рішення про оновлення рейтингів АТ «Райффайзен Банк Аваль». Про це йдеться в повідомленні агентства.
Як і в попередні періоди, всі рейтинги банку підтверджено РА «Стандарт-Рейтинг» на високому рівні.
Зокрема, довгостроковий кредитний рейтинг Райффайзен Банку Аваль за національною шкалою оновлено на рівні uaAAA, що підтверджує найвищу кредитоспроможність банку порівняно з іншими українськими позичальниками чи борговими інструментами.
Короткостроковий кредитний рейтинг банку оновлено за національною шкалою на рівні uaK1, що також свідчить про високу кредитоспроможність.
Рейтинг депозитів Райффайзен Банку Аваль підтверджено на рівні ua1 за шкалою РА «Стандарт-Рейтинг».
Ухвалюючи рішення щодо оновлення рейтингів Райффайзен Банку Аваль, агентство керувалося результатами аналізу результатів роботи фінустанови за перше півріччя 2018 року, особливою та регулярною інформацією банку як емітента цінних паперів.
Як зазначає РА «Стандарт-Рейтинг», у січні-червні цього року Райффайзен Банк Аваль продовжив збільшувати свої балансові показники, в тому числі активи — на 3,19% до 68,411 млрд грн., зобов’язання — на 6,74% до 59,126 млрд грн. Банк продовжує нарощувати обсяги бізнесу, про що свідчить зростання показника кредитів та заборгованості клієнтів до 41,393 млрд грн або на 12,34% за шість місяців.
Агентство нагадує також, що в січні 2018 року було підписано угоду між ЄБРР та Райффайзен Банк Аваль про участь українського банку в Програмі розподілу ризиків, завдяки якій кредити стають доступнішими для малих та середніх підприємств та окремих більших компаній в Україні.
Як і в попередні періоди, нормативи капіталу та нормативи ліквідності Райффайзен Банку Аваль відповідають всім вимогам, встановленим НБУ. За оцінкою агентства, на даний момент, докапіталізація банку не потрібна, однак наявність серед акціонерів Райффайзен Банк Інтернаціональ та Європейського банку реконструкції та розвитку, які можуть надати високий рівень зовнішньої підтримки, позитивно впливає на кредитний рейтинг Райффайзен Банку Аваль за національною шкалою.
“Таким чином, на початок третього кварталу 2018 року банк був добре забезпечений регулятивним капіталом, мав хороші показники нормативів ліквідності, а його діяльність у першому півріччі 2018 року залишалася прибутковою. Перераховані фактори зробили можливим підтвердити рейтинги АТ «Райффайзен Банк Аваль», — підбиває підсумок у своєму повідомленні Рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг».
Рейтингове агентство «Стандарт-Рейтинг» створено в Україні в жовтні 2010 року як дочірня структура європейської рейтингової компанії GPRC “StandardRating”. У квітні 2012 року НКЦПФР включила РА «Стандарт-Рейтинг» (Україна) до реєстру уповноважених рейтингових агентств.
За матеріалами:
Райффайзен Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас