Вартість оренди житла в Пекіні підскочила на чверть з початку року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість оренди житла в Пекіні підскочила на чверть з початку року

Нерухомість
302
Місячна орендна плата за житло в Пекіні збільшилася з початку 2018 року по липень на 25,6%, пише Financial Times з посиланням на дослідження китайського пошуковика Zhuge.
У деяких районах зростання цін становило майже 40%. Зокрема, квартира площею 56 квадратних метрів поруч з діловим районом Пекіна в будинку 1993 року побудови тепер здається майже за 5 тис. юанів на місяць; за останній рік її вартість зросла на 37,4%.
Відзначається, що в китайській столиці мільйони людей живуть в орендованих квартирах і будинках, при цьому співвідношення орендної плати до доходів є одним з найвищих у світі. Так, за даними пекінського департаменту соціального обслуговування, в 2017 році нещодавні випускники вишів витрачали на оренду в середньому 67% своєї зарплати.
Оприлюднені раніше дані по країні в цілому за липень показали, що ціни на будинки в 70 найбільших містах Китаю зросли рекордними темпами за 10 місяців. Для того щоб сповільнити зростання цін, місцева влада в багатьох провінціях вводить обмеження на придбання житлової нерухомості, а центральний уряд вжив обмежувальних заходів щодо доступу девелоперів до фінансування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас