МІУ планує запровадити систему Е-Port у трьох великих портах і тестує блокчейн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МІУ планує запровадити систему Е-Port у трьох великих портах і тестує блокчейн

Казна та Політика
263
Міністерство інфраструктури України планує поширити роботу системи електронного управління портом E-Port на Миколаївський та Одеський морські торговельні порти, а також на морський порт “Южний”.
Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на брифінгу в Києві.
Він зазначив, що з метою створення та впровадження автоматизованих і уніфікованих систем, таких як “Єдине морське вікно” і Е-Port, до роботи були залучені Адміністрація морських портів України, морські порти, державні стивідорні компанії і “Укрзалізниця”.
Система Е-Port є державною, всі доходи від неї генеруються в державний бюджет.
“Тестовим майданчиком для системи Е-Port став порт “Ольвія”. І я радий, що спільні зусилля дали дуже хороший результат – на 34,4% прискорилося оформлення вантажів і, відповідно, терміни обробки вантажів”, – підкреслив міністр.
В рамках реалізації пілотного проекту в порту “Ольвія” було створено єдиний інформаційний простір, підвищена доступність інформації для ухвалення рішень в реальному часі, забезпечена прозорість процесу роботи і підвищена виконавча дисципліна, скорочені терміни обробки вантажів. Також були реалізовані інтеграційні процеси з оформлення вантажів, інтеграція з “Укрзалізницею”.
“Наші наступні кроки – це масштабування успішного прикладу впровадження системи Е-Port у всі державні підприємства України морської галузі, а також реалізація нової системи Е-Port 4.0. Це зробить роботу українських портів більш прозорою та ефективною. Зокрема, порти Миколаєва, Одеси і порт “Южнний” будуть включені в цей проект”, – зазначив Омелян.
Він підкреслив, що з метою підвищення довіри до операцій у транспортній галузі міністерство вже тестує переведення окремих компонентів на технологію blockchain, зокрема, сервіс Е-Port 4.0, унеможливить підробку або фальсифікацію відповідних транзакцій. Реалізувати blockchain технологію в системі Е-Port планується вже до кінця цього року.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас