KfW може виділити Грузії кредит в 150 млн євро на будівництво ПСГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

KfW може виділити Грузії кредит в 150 млн євро на будівництво ПСГ

Світ
310
Німецький банк реконструкції і розвитку (KfW) стане одним з інвесторів проекту будівництва першого на території Грузії підземного сховища газу (ПСГ), надавши 150 млн євро “Грузинській нафтовій і газовій корпорації” (GOGC).
“Між Німецьким банком реконструкції та розвитку (KfW) і “Грузинською нафтовою і газовою корпорацією” (GOGC) підписується кредитний договір на 150 млн євро для будівництва підземного газосховища”, – повідомив прем’єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе.
“Проект забезпечить усунення існуючого дисбалансу між постачанням і споживанням газу в країні і задовольнить потреби в ньому в зимовий піковий період”, – додав М. Бахтадзе.
Як повідомлялося, загальна вартість проекту будівництва ПСГ становить близько $250 млн, його фінансування здійснюватиметься як за рахунок коштів GOGC, так і за рахунок коштів, що залучаються від міжнародних фінансових інститутів.
Зокрема, кредит на $100 млн на будівництво ПСГ в Грузії має намір виділити Європейський інвестиційний банк (ЄІБ).
ПСГ планується побудувати поблизу Тбілісі на південному зводі колишнього Самгорського нафтового родовища (Східна Грузія). Заявки на участь у міжнародному тендері на будівництво і введення в експлуатацію представили 14 компаній.
Згідно з ТЕО проектом, який підготувала французька Geostock SAS, передбачувана місткість ПСГ – до 280 млн куб. м, що становить приблизно 15% річного споживання газу в Грузії.
Будівництво ПСГ планується почати в 2018 році, а завершити – до 2021 року, коли значно збільшаться обсяги природного газу, що поставляється Грузії з азербайджанського родовища Шах-Деніз.

Довідка Finance.ua:

  • Грузія – єдина країна в регіоні, у якої немає газосховища.
  • Плани будівництва ПСГ, над якими працювали грузинські та іноземні фахівці, розглядалися з початку 1990-х років.
  • Грузія, яка щорічно споживає близько 2,5 млрд кубометрів природного газу, майже повністю залежить від його імпорту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас