Інфляція в єврозоні перевищила цільовий показник ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в єврозоні перевищила цільовий показник ЄЦБ

Світ
372
Споживчі ціни в єврозоні в липні зросли на 2,1% в річному вираженні, свідчать остаточні дані Статистичного управління європейського союзу (Eurostat).
Липневий показник інфляції збігся з попередньою оцінкою і з прогнозом аналітиків.
Місяцем раніше інфляція становила 2%. Цільовий показник Європейського центрального банку щодо інфляції встановлений на рівні “трохи нижче ніж 2%”.
Порівняно з червнем споживчі ціни в єврозоні минулого місяця знизилися на 0,3%.
Споживчі ціни без урахування таких волатильних факторів, як ціни на енергоносії, продукти харчування та алкоголь (індекс CPI Core), в липні підвищилися на 1,1% в річному вираженні. Місяцем раніше було зафіксовано зростання на 0,9%.
Вартість енергоносіїв підскочила на 9,5% в річному вирахуванні після зростання на 8% в червні. Продукти харчування, алкоголь і тютюнові вироби подорожчали на 2,5%. У червні було зафіксовано зростання їх вартості на 2,7%.
Споживчі ціни в Євросоюзі в липні зросли на 2,2% в річному вираженні і знизилися на 0,2% порівняно з червнем.
Серед країн ЄС мінімальна річна інфляція зареєстрована в Греції (0,8%), Данії (0,9%) і Ірландії (1%). Найбільше зростання цін в річному вираженні зафіксоване в Румунії (4,3%), Болгарії (3,6%), Угорщині (3,4%) та Естонії (3,3%).
Споживчі ціни в Німеччині в липні підвищилися на 2,1% в річному вираженні після аналогічного зростання місяцем раніше. У Франції інфляція прискорилася з 2,3% до 2,6%, в Італії – з 1,4% до 1,9%. В Іспанії інфляція залишилася на рівні 2,3%.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас