У Мінагро повідомили про штрафи за оборудки з органічною продукцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінагро повідомили про штрафи за оборудки з органічною продукцією

Казна та Політика
346
Із набранням чинності Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» запроваджується чіткий механізм державного контролю.
За порушення законодавства у сфері органічного виробництва встановлюється відповідальність, повідомляє прес-служба Мінагро.
«Так, контроль за дотриманням законодавства у сфері органічного виробництва буде здійснюватися шляхом проведення планових та позапланових заходів: моніторингу органічної продукції на ринку з метою запобігання потраплянню на ринок неорганічної продукції, маркованої як органічна; перевірки діяльності органів сертифікації; вибіркової перевірки діяльності операторів», – йдеться у повідомленні Мінагро.
При цьому, зазначили у відомстві, виробництво та обіг органічної продукції контролюватиметься не лише державою, але і органами сертифікації.
Зокрема, за введення в обіг або реалізацію органічної продукції без відповідного сертифіката, на юридичних осіб передбачено накладення штрафу у розмірі восьми мінімальних заробітних плат, для фізичних осіб-підприємців – п’ять мінімальних заробітних плат.
За порушення закону для органів сертифікації передбачено накладення штрафу у розмірі від п’яти до двадцяти чотирьох мінімальних заробітних плат.
Окрім того, власники торгових марок, які містять напис «органічний», «біо-», «еко-» тощо, мають право використовувати такі написи протягом 18 місяців з дня введення в дію Закону про органічне виробництво. Після 2 лютого 2020 року використання таких написів можливе виключно за умови наявності чинного сертифіката, виданого суб’єктом, внесеним до реєстру органів сертифікації.
Закон України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», ухвалений Верховною Радою України 10 липня 2018 року, буде введено в дію через рік з дня набрання ним чинності – 2 серпня 2019 року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас